24 Ara
2019
Saçlar ile İlgili Yanlış Bilinenler
Saçlar hakkında doğru olarak kabul edilen ancak yanlış olan bilgileri hiç merak ettiniz mi? Eğer bu bilgileri öğrenmek istiyorsanız sizlere özel hazırladığımız bu yazımıza göz atabilirsiniz.
Stres Saç Döker
Saç dökülmesi gündelik olarak yaşayabileceğiniz stres ile alakalı değildir. Strese bağlı olan saç dökülmesi iş ve gündelik koşturmaca ile bağlantılı olmamaktadır. Bu tür dökülmeler duygusal olarak aşırı zorlandığınız durumlardan ve zihinsel travma süreçlerinden sonra yaşanabilir. Saç dökülmeleri bu tür dönemlerde 2 ile 4 ay arasında sürer ve 6 ay ile 8 ay sonunda ise kendi kendine iyileşmeye başlar.
Saçlar Her Gün Yıkanmamalıdır
Yıkama işleminin sıklığı derinizin kuruluğu, yağ oranı, yaşınız ve fiziksel durumunuza göre değişkenlik gösterebilmektedir. Saç yıkama işlemi saç derisinde yağlanmanın neredeyse yok denecek kadar az seviyede olduğu yetişkinlerde ve çocuklarda haftada 1-2 defa yeterlidir. Ancak saç derisi kolay yağlanan ve dışarıda fazla vakit geçiren kişiler için her gün de saç yıkama işleminin tekrar edilmesi gerekebilmektedir. İhtiyaç duyan kişiler gerektiği zaman sabah ve akşam olmak üzere 2 defa saçlarını yıkayabilirler. Saçların yıkanmasıyla ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur.
Saç Bakım Ürünleri Saç Dökülmesine Yol Açabilir
Saç dökülmeleri saç bakım ürünlerinden dolayı kaynaklanmaz. Saçların dış kısmı ölü olduğundan dolayı boya yaptırmakta herhangi bir sakınca yoktur. Aynı şekilde jöle ve türevi saç şekillendirici ürünlerinde de saç derisinde birikim yaparak saçlarınız ağırlaşabilir. Bu durum kepek oluşmasına yol açabilir. Saç dökülmesi bu tür ürünlerde de söz konusu değildir.
Saç Şampuanları Değiştirilmemelidir
Şampuanlar içerisinde yer alan maddeler su ile arınabilecek şekilde formüle edilmiştir. Kullandığınız ürünlerin saç derisi ile teması maksimum 30 saniye kadar sürmektedir. Su ile saç derisinden ürünler tamamen arınabilmektedir. Bu sebeple, şampuan kullanacağınız zaman herhangi bir endişe yapmanıza gerek yoktur.
Saç Kaynaklarını Sökerken Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı yazımızı okumadıysanız hemen tıklayın ve okuyun.